Terméskő termékeink

 A terméskő egy természetes termék, minden kő egyedi és ezért a kialakulási sajátosságait figyelembe kell venni.  Az optikai tulajdonságokat kéretik a használati körülmények között megítélni, a súrolófény nem ilyen megítélési körülmény.

Ha nincs egyéb megállapodás, a teljesítés az általános szabványok szerint, az interneten
meghirdetettek szerint valósul meg. A színét, a struktúráját és a textúráját egy kőzetnek a különböző ásványi anyagok és ezek térbeli eloszlása adja. Így a színeltérések egy természetes kőnél magától érthetődnek. DIN 18332 szabvány alapján (Természetes kő feldolgozása, 2.1.4 szakasz), szín, - textúra, - és struktúra eltérések kifejezetten megengedettek. Az eltérés mértékét részben minták segítségével lehet behatárolni.

A terméskő kialakulása földtani folyamatok eredménye. Évmilliók során a földkéreg szerkezete változott, tektonikai hasadások keletkeztek, amit a mészpát újra kitöltött és megszilárdított. Természetes jelenségek a kvarcerek, amik sok mészkő karakteréhez hozzájárulnak és a lapok mintázatát gazdagítják. Ezek az eltérések nem értékelhetők hiányosságként. A rétegekkel, árnyalatokkal, üregekkel…stb. kialakult mészköveknél a repedés és szerkezeti gyengeség természetes tulajdonság. Ezek alapvetően elkerülhetetlenek, ezeket részben speciális, szakszerű tömítéssel kezelik.

A kőzet természetes keletkezése folytán porózus, lyukacsos. Külön művelettel, tömítéssel bezárhatóak ezek a pórusok. A megmaradt pórusok vagy később megnyílt pórusok nem kifogásolhatóak, hisz ezáltal csak a kőzet eredeti tulajdonságai válnak láthatóvá.

Az egyes mészkőlapok megengedett méretbeli eltéréseit a DIN 18332 szabvány tartalmazza. A méretbeli toleranciára vonatkozóan, a kő építőelemekre a DIN 18201 és DIN 18202 szabványok vonatkoznak, amik csak azt vizsgálják, a különböző kapcsolódó építőelemek illeszkedése egyértelműen károsodott-e. Irányított fénynél látható felületi egyenletlenségek a burkolatoknál megengedettek, ha ez a DIN 18202 szabvány által előírt határokon belül van.

Szakszerű felhasználás/beépítés és különösen a megfelelő vízelvezetés biztosítása esetén, szinte teljesen kizárható a fagykár, DE alapvetően abszolút fagyállóságot egyetlen mészkőnél sem lehet garantálni, így ezért a felelősséget sem lehet vállalni. Kerülni kell a sózást, mivel ezek az anyagok nem sóállóak.

Csak sav,- és lúgmentes, nem-maró, karcmentes tisztítószer használható, ami nem károsítja a felületet. Ha a kő felülete speciális (pl. bányanyers, csiszolt, homokszórt, stokkolt…stb.) lehet gépitechnikákat is alkalmazni (pl. Faserpad-rendszer).

A logókra kattintva beszállítóink weboldalára jutnak, ahol sok információval gazdagodhatnak termékeinkről.

Ha valamely termék felkeltette az érdeklődését, kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

Partnereink

La Pietra Kft.
Elérhetőségek
  • 2461 Tárnok Fehérvári út 34.
  • lapietra@lapietra.hu
  • +36 30 984 3851
  • +36 30 693 5383
Nyitva tartás
  • Hétfő - péntek 08:00 - 18:00
  • Szombat 09:00 - 13:00