Burkolatok

A kőburkolatok természetességet, melegséget és nyugalmat árasztanak. Mediterrán és modern burkolatok kialakításához is alkalmasak, illetve kültérre is. Hosszú élettartamának köszönhetően sok-sok éven keresztül élvezhetjük a kőburkolatok látványát.

Onix
Teljesen egyedi mintázatú, rendkívül értékes, exkluzív kő
Az onix a különleges megjelenése miatt ismert., sokszor beltéri díszítőelemként szokták használni, szép beltéri design elemet lehet varázsolni belőle. Különleges megjelenése, érdekes színe és mintázata kiemeli a többi kő közül. Régi kultúrákban gyógyító hatást és varázserőt tulajdonítottak neki. Kínálatunkban a legkiválóbb minőségű fehér, zöld és más, klasszikus árnyalatú onixok találhatók.

Agglomerát
Az agglomerát természetes márványból készül, 95%-át márványszemcsék alkotják magas szilárdságú poliészter gyantába ágyazva. Így jobbak a tulajdonságai, mint a természetes köveké. Az építőipar által leggyakrabban használt kőtípus.
Két fajtája létezik: a minimál agglomerát kis méretű márványdarabokból készül 8mm-ig, a tradicionális agglomerátok nagy méretű márványszemcsékből állnak 140 mm-ig.

Az agglomerát burkolólapok vagy táblák kiválóan alkalmazhatók külső és belső burkolásra. Egyesítik a kő esztétikai megjelenését a hagyományos burkolólapok nagy színválasztékával. Elsősorban lépcsőburkolatok, fal- és padlóburkolatok, bel- és kültéri párkányok készítésére alkalmas. 

Mészkő-travertin

Jelenleg az építőipar legkedveltebb anyaga, lágy tónusú színárnyalatai és könnyű faraghatósága, alakíthatósága miatt. A mészkő-travertin szivacsos szerkezetű, ezért egyéni felületkezelést, tömítést igényel. Matt és fényes vagy antikolt felületetben is rendelhető A mészkő-travertint táblákból vágjuk méretre ezáltal teljesen egyedi igényeket is ki tudunk szolgálni, A mészkő-travertin alkalmas mind kül-, mind beltéri használatra padlóburkolatnak, pultoknak, párkányoknak, járófelületnek, terasznak, fedlapoknak és oldalfali díszburkolatnak egyaránt.

Kvarcit
A gránitnál is keményebb, speciális csillogású, időálló burkolat.
Általában “kvarcit” vagy “kvarc” néven ismert termék egyik fő alapanyaga a természetes kvarcit és kvarchomok. A homokkőhöz hasonlít, de lényegesen keményebb üledékes kőzet, amely a föld mélyében alakul ki nagy hő és nyomás hatására homokkőből. Felületét szinte képtelenség megkarcolni. Az építőipar is előszeretettel használja mivel rendkívül kopásálló és saválló.

A burkolatok felrakásánál fontos, hogy megfelelő szakember végezze.

Bemutatótermeinkben ingyenes szakmai tanácsadással segítjük választását.

Bővebb információért keresse munkatársunkat!
E-mail: lapietra@lapietra.hu
Telefon: (36-30) 984-3851

La Pietra Kft.
Elérhetőségek
  • 2461 Tárnok Fehérvári út 34.
  • lapietra@lapietra.hu
  • +36 30 984 3851
  • +36 30 693 5383
Nyitva tartás
  • Hétfő - péntek 08:00 - 18:00
  • Szombat 09:00 - 13:00