MÁRVÁNY TERMÉKEK

Márvány termékeink

Erőt és eleganciát sugárzó, igény szerint könnyen alakítható természetes kőzet
Ellenálló, mégis könnyen faragható, sokrétűen felhasználható anyag. Kiváló tulajdonságainak köszönhetően padló- és falburkolatnak felhasználva a belső tereknek különleges megjelenést biztosít.

Sok mindent lehet márványból készíteni: mosdópult, bárpult, lépcső, ablakpárkány, homlokzati burkolat, padlólap, asztallap vagy akár kandallóburkolat.

A márvány jellemzői
A márvány azért foglal el évszázadok óta különleges helyet a természetes kövek között, mert kedvező tulajdonságai mellett annyira esztétikus a megjelenése, hogy klasszikus alapanyagként egyszerűen soha sem megy ki a divatból.

A kristályosan szemcsés márvány szerkezete a nyomás hatására tömörebb mint a mészkőé. Felülete polírozva gyönyörű csillogó, színvilága gazdag. Mint a természetben található sok bányászott kő, úgy a márvány is sokféle, csodálatos színváltozatban lelhető fel.

Színe igen sokféle. Van fehér mindenféle változatban: szürke, sárga, vörös, kék, fekete, amelyek vagy egyöntetűek, vagy pedig eresek, foltosak, felhősek. Legbecsesebb a hófehér, egyformán apró szemű márvány, legritkább a sárga színű, de nem gyakori a sötétvörös sem. A sokféle színét a hozzá keveredett idegen anyagok okozzák, de okozhatják zárványok is.

Szépségük, mintázatuk az utóbbiaknak gyakran fokozódik az által, hogy mészpát-, kalcedon- vagy kvarcerek járják át, avagy különböző alakú és helyzetű kövületeket tartalmaznak, melyek csiszolt felületen nagyon tetszetősek. Vasoxidtartalma következtében könnyen szét is mállik, de mállását még inkább a szén-dioxid okozza, továbbá a rajta megtelepedő zuzmók és mohák is válhatnak pusztulásának okozójává.

Leginkább kristályos palák közt találni betelepülve, nagy telepeket, tömzsöket, teléreket képezve, továbbá pedig ott, ahol tömött mészkövön eruptív kőzet tört keresztül. A frissen tört márványlapokon a szemcsék erősen fénylenek, innen kapta a kő a marmarein (‘fényleni’) görög szóból a nevét.

Bemutatótermeinkben ingyenes szakmai tanácsadással segítjük választását.

Bővebb információért keresse munkatársunkat!
E-mail: lapietra@lapietra.hu
Telefon: (36-30) 984-3851

La Pietra Kft.
Elérhetőségek
  • 2461 Tárnok Fehérvári út 34.
  • lapietra@lapietra.hu
  • +36 30 984 3851
  • +36 30 693 5383
Nyitva tartás
  • Hétfő - péntek 08:00 - 18:00
  • Szombat 09:00 - 13:00